Известие

Collapse
No announcement yet.

Отключване-закшючване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отключване-закшючване

Здравейте колеги имам 166-ца с проблем състоящ се в следното: при отключване или заключване независимо дали го правя механично или от оригиналното и дистанционно предна лява врата се отключва и няколко пъти самичка,моля дайте съвет...благодаря предварително
    sigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
    155 2.0 16V ....евридейката
    ex. 156 2.0 16V ....починала в приключения
    ex. 155 1.8 8V

Това е много странно, защото моторите на четирите врати са вързани в паралел.
    Нормално е при заключване да се отключат 1 - 2 секунди по-късно, ако положението "заключено" не бъде регистрирано от някой от микро-ключетата, но тогава ще се отключат всички врати а не само една.
    Сигурен ли си, че само едната врата се отключва?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Абсолютно колега,при еднократно натискане на бутона откл./закл. Шофьорската врата се отключва и заключва няколкократно.
      ex. 155 1.8 8V

Comment

Първоначално публикувано от Martini_Racing Покажи съобщение
        Абсолютно колега,при еднократно натискане на бутона откл./закл. Шофьорската врата се отключва и заключва няколкократно.
        В такъв случай трябва да се провери веригата към мотора на бравата на тази врата. Ако някой от двата проводника допира нежелано до корпус или някъде другаде, това може да е причината. Вероятно място за такава паразитна връзка е в участъка на гумения шлаух между вратата и буксата към купето.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Хиляди благодарности колега,остава само да открия съответните проводници
          ex. 155 1.8 8V

Comment

И аз го имах този проблем,при заключване или отключване,шофьорската врата полудяваше,и ако не отвора вратата пак си се заключваше.....оправиха ми машинката на предна дясна врата...и сега съм огиин

Comment

Хиляди благодарности колега,остава само да открия съответните проводници
              Веригата за мотора на тази брава минава през пинове C9 и C10 от буксата между вратата и купето.
              За местоположението на въпросните пинове се ориентирай от снимката:

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ecotronic всички благодарствени слова са бледни,много ти благодаря за невероятната колегиалност

---------- Post added at 11:46 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

Първоначално публикувано от CHEFO666 Покажи съобщение
                И аз го имах този проблем,при заключване или отключване,шофьорската врата полудяваше,и ако не отвора вратата пак си се заключваше.....оправиха ми машинката на предна дясна врата...и сега съм огиин
                При теб проблема в какво се състоеше колега?
                ex. 155 1.8 8V

Comment

Ecotronic всички благодарствени слова са бледни,много ти благодаря за невероятната колегиалност

---------- Post added at 11:46 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

При теб проблема в какво се състоеше колега?
                  В какво ли?...хм....не ги разбирам много ел хавите....но,човека който се занимаваше с колата я огледа доста обстойно....и в крайна сметка ми смени,или по точно ремонтира някак си машинката за централното на дясната врата.На моя въпрос,-сигурен ли си че там е проблема каза ми да на 100%,и се оказа прав...вратите ми заработиха.Преди това със Любо-Еcotronic,да вметна,че е голям пич....отхвърлихме варианта да е от модула за централното...и със него стигнахме до това че,някоя от машинките прави номера....и от там вратите пощуряват.
                  По нещата които си описал,проблема ти е на 99% като моя......и за това реших да драсна някой ред.Но пък знае ли човек....алфа батка ....

Comment

В едно съм сигурен - това, че проблемът не е в модула.
                    Може причината да е и в самата брава, но според мен е по-вероятно да се дължи на паразитна връзка по кабелната верига.
                    Накратко - преди да се прибегне до действия по бравата, следва да се проверят кабелите.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Веригата за мотора на тази брава минава през пинове C9 и C10 от буксата между вратата и купето.
                      За местоположението на въпросните пинове се ориентирай от снимката:

Колега,снощи проверих проводниците и се оказаха здрави. в случай,че сложа нова аларма ще реша ли проблема? ?
                      ex. 155 1.8 8V

Comment

Колега,снощи проверих проводниците и се оказаха здрави. в случай,че сложа нова аларма ще реша ли проблема? ?
                        Предполагам, че новата аларма ще бъде свързана към сегашното централно а няма да слагаш отделни машинки по вратите. В такъв случай това няма да реши проблема. Щом не си установил проблем по кабелите, вероятно проблемът е в самата брава. Трябва да се разглоби и види каква е причината.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Предполагам, че новата аларма ще бъде свързана към сегашното централно а няма да слагаш отделни машинки по вратите. В такъв случай това няма да реши проблема. Щом не си установил проблем по кабелите, вероятно проблемът е в самата брава. Трябва да се разглоби и види каква е причината.
                          Ужас,значи трябва да търся някой по запознат с тези работи,че ми се е#а майката снощи
                          ex. 155 1.8 8V

Comment

слагаш си аларма с други машинки( те са евтини) и си готов
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                              слагаш си аларма с други машинки( те са евтини) и си готов
                              Точно ти, който винаги си стоял зад идеята, че колата трябва да се подържа във вида в който е излязла от завода, казваш това?
                              Не вярвам на ушите си!

Свалянето, разглобяването на бравата с евентуална смяна на мотора (нов мотор струва 5 лв.) е фасулска работа.

Друг вариант е брава втора употреба от моргата, която не би трябвало да е повече от 20 - 30 лв.

Аз лично препоръчвам това със смяната на мотора.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X