Здравейте колеги имам 166-ца с проблем състоящ се в следното: при отключване или заключване независимо дали го правя механично или от оригиналното и дистанционно предна лява врата се отключва и няколко пъти самичка,моля дайте съвет...благодаря предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
Отключване-закшючване
Collapse
X
-
Това е много странно, защото моторите на четирите врати са вързани в паралел.
Нормално е при заключване да се отключат 1 - 2 секунди по-късно, ако положението "заключено" не бъде регистрирано от някой от микро-ключетата, но тогава ще се отключат всички врати а не само една.
Сигурен ли си, че само едната врата се отключва?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Първоначално публикувано от Martini_Racing Покажи съобщениеАбсолютно колега,при еднократно натискане на бутона откл./закл. Шофьорската врата се отключва и заключва няколкократно.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Martini_Racing Покажи съобщениеАбсолютно колега,при еднократно натискане на бутона откл./закл. Шофьорската врата се отключва и заключва няколкократно.
Comment
-
Първоначално публикувано от Martini_Racing Покажи съобщениеХиляди благодарности колега,остава само да открия съответните проводници
За местоположението на въпросните пинове се ориентирай от снимката:
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Ecotronic всички благодарствени слова са бледни,много ти благодаря за невероятната колегиалност
---------- Post added at 11:46 ---------- Previous post was at 11:45 ----------
Първоначално публикувано от CHEFO666 Покажи съобщениеИ аз го имах този проблем,при заключване или отключване,шофьорската врата полудяваше,и ако не отвора вратата пак си се заключваше.....оправиха ми машинката на предна дясна врата...и сега съм огиинsigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
155 2.0 16V ....евридейката
ex. 156 2.0 16V ....починала в приключения
ex. 155 1.8 8V
Comment
-
Първоначално публикувано от Martini_Racing Покажи съобщениеEcotronic всички благодарствени слова са бледни,много ти благодаря за невероятната колегиалност
---------- Post added at 11:46 ---------- Previous post was at 11:45 ----------
При теб проблема в какво се състоеше колега?
По нещата които си описал,проблема ти е на 99% като моя......и за това реших да драсна някой ред.Но пък знае ли човек....алфа батка ....
Comment
-
В едно съм сигурен - това, че проблемът не е в модула.
Може причината да е и в самата брава, но според мен е по-вероятно да се дължи на паразитна връзка по кабелната верига.
Накратко - преди да се прибегне до действия по бравата, следва да се проверят кабелите.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВеригата за мотора на тази брава минава през пинове C9 и C10 от буксата между вратата и купето.
За местоположението на въпросните пинове се ориентирай от снимката:
sigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
ex. 155 1.8 8V
Comment
-
Първоначално публикувано от Martini_Racing Покажи съобщениеКолега,снощи проверих проводниците и се оказаха здрави. в случай,че сложа нова аларма ще реша ли проблема? ?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПредполагам, че новата аларма ще бъде свързана към сегашното централно а няма да слагаш отделни машинки по вратите. В такъв случай това няма да реши проблема. Щом не си установил проблем по кабелите, вероятно проблемът е в самата брава. Трябва да се разглоби и види каква е причината.sigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
ex. 155 1.8 8V
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеслагаш си аларма с други машинки( те са евтини) и си готов
Не вярвам на ушите си!
Свалянето, разглобяването на бравата с евентуална смяна на мотора (нов мотор струва 5 лв.) е фасулска работа.
Друг вариант е брава втора употреба от моргата, която не би трябвало да е повече от 20 - 30 лв.
Аз лично препоръчвам това със смяната на мотора.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment